Akkerbouw

Nieuws 213 x bekeken

Bietencampagne verloopt beter dan eerste weken

Dinteloord – De oogst van de suikerbieten verloopt deze week aanzienlijk beter dan in de eerste weken van de campagne, meldt verwerker Suiker Unie.

Dankzij de mooie weer zijn de oogstomstandigheden ook veel gunstiger. Dat toont zich ook meteen in gunstigere tarra-cijfers. Afgelopen week was de tarra gemiddeld 15,3 procent, terwijl de weken daarvoor de tarra rond de 18 procent lag. Het suikergehalte verbeterde ook naar een gemiddelde van 16,4 procent in de afgelopen week. De verwachting is dat dit nog verder stijgt nu er eindelijk meer zon is.

Suiker Unie vermeldt verder dat de fabrieken uitstekend draaien. Met regelmaat worden dagverwerkingscijfers van meer dan 44.000 ton van de twee fabrieken samen genoteerd. De suikerproductie per fabriek zit vrijwel continu boven 3.700 ton per dag. Tot op heden zijn al meer dan een miljoen ton bieten verwerkt in Nederland; dat is 18 procent het verwachte totaal. De verwerkte hoeveelheid is groter dan de planning, wat betekent dat ook de afname van de bieten is versneld.

Of registreer je om te kunnen reageren.