Akkerbouw

Nieuws 162 x bekeken

Bieten bevatten steeds meer suiker

Dinteloord – De in week drie gerooide suikerbieten bevatten meer suiker dan de oogst in de weken daarvoor. De hoeveelheid tarra per biet neemt af.

Dat blijkt uit kwaliteitsgegevens van verwerker Suiker Unie.

Suikerbieten uit Goeree-Overflakkee, De Westhoek en Heerlemmermeer scoorden met 16,5 procent het hoogste suikergehalte in de derde campagneweek (11 tot en met 17 september). Gemiddeld kwam het suikerpercentage op 16 procent, een stijging van 0,2 procent ten opzicht van de week ervoor. Het campagnegemiddelde is 15,9 procent.

Ook de tarragehaltes ontwikkelen zich gemiddeld genomen positief met 17,7 procent in week 3, waar in week 2 nog 18,2 procent tarra werd geregistreerd. De verschillen tussen regio’s zijn echter groot; van 12,3 procent tarra in De Peel tot 24 procent in Noord-Holland-Midden.

De winbaarheid van de bieten blijft stabiel op 91,1 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.