Akkerbouw

Nieuws 273 x bekeken

Zetmeelaardappelverwerking begint week vroeger

Foxhol – Door de aanhoudende vraag naar producten is aardappelzetmeelbedrijf Avebe een week vroeger begonnen met de campagne. De voorraad aardappelzetmeel is tot het minimum gedaald. ”Avebe wil de productie zo snel mogelijk op gang hebben om klanten zo goed mogelijk te bedienen”, meldt het bedrijf.

Vandaag draait de Avebe-fabriek in Gasselternijveen voor het eerst dit seizoen, nadat maandag de eerste aardappelen zijn aangevoerd. Over twee weken is de fabriek in Ter Apelkanaal aan de beurt.

Het groeiseizoen voor zetmeelaardappelen verliep tot nu toe enigszins grillig. Door de droogte, vorst en hagel haalt een deel van de percelen de maximale opbrengst niet. Regen heeft de afgelopen periode positie bijgedragen aan de groei. De woordvoerder vindt het te vroeg om tonnages te noemen. De rest van augustus is bepalend van de grootte van de uiteindelijke oogst en de twee maanden die volgen voor het binnenhalen van die oogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.