Akkerbouw

Nieuws 264 x bekeken

Vrees over kwaliteit Noord-Duitse tarwe gegrond

Bonn – De kwaliteit van de geoogste tarwe in het door grote hoeveelheden neerslag getroffen noorden van Duitsland blijkt teleurstellend.

In de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Meckelenburg-Voorpommeren heeft de tarwe die de afgelopen dagen is gemaaid te lage valgetallen van maar 100 tot 150 seconden. Naar schatting rond de 60 procent van de totale tot dusver gemaaide tarwe in deze deelstaten haalt slechts voerkwaliteit, aldus landbouwmarktbureau AMI. Van de resterende op het veld staande tarwe (circa 40 procent) wordt hetzelfde verwacht. Eenzelfde beeld biedt Brandenburg.

In de overige delen van Duitsland pakken de resultaten volgens AMI-analist Martin Schraa wel wat beter uit. In Nedersaksen en Saksen-Anhalt heeft de tot nu geoogste tarwe in grote lijnen de bakkwaliteit kunnen behouden. Circa een derde moet echter nog worden binnengehaald. In de zuidelijke deelstaten staat eveneens nog rond de 30 procent van het graan op de halm.

Of registreer je om te kunnen reageren.