Akkerbouw

Nieuws 418 x bekeken

Suiker Unie transporteert meer per schip

Rotterdam – Suiker Unie wil meer gebruik gaan maken van de binnenvaart.

Het suikerconcern is één van de drie bedrijven dat deelneemt aan een proef van het Bureau Binnenvaart Voorlichting, bedoeld om de wegen te ontlasten. Ook snoepfabrikant Mars en chemiebedrijf Huntsman zijn hierbij betrokken. Het project werd donderdag officieel afgetrapt door minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), die hiervoor ook subsidie beschikbaar stelde. Samen halen de bedrijven jaarlijks 6.800 vrachtwagens van de weg.

De Nederlandse binnenvaart is nu al verantwoordelijk voor het transport van zo’n 400 miljoen ton aan goederen per jaar. Er bestaat echter capaciteit voor het zevenvoudige, stelt het Bureau. Schultz van Haegen hoopt dat hiervan meer gebruikt wordt gemaakt in de toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.