Akkerbouw

Nieuws 181 x bekeken

Stakingsdreiging bij British Sugar

Bury-St-Edmunds – De Britse vakbond Unite probeert een staking te organiseren bij de drie suikerfabrieken van British Sugar. Als de actie doorgaat, dan zou de werkonderbreking half oktober plaatsvinden en dus precies middenin de nieuwe campagne vallen.

British Sugar heeft haar werknemers 3,5 procent loonsverhoging geboden maar de bond wil 5 procent om de torenhoge inflatie in Groot-Brittannië bij te kunnen houden. Unite moet volgens de Britse wetgeving eerst een stemming onder haar leden bij het suikerbedrijf uitschrijven. Als een meerderheid daarbij voor een staking stemt, dan mag de daadwerkelijke actie een maand later beginnen. In de praktijk wordt, mede onder druk van de stemming, in de tussentijd nog fors onderhandeld om te proberen alsnog tot een vergelijk te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.