Akkerbouw

Nieuws 291 x bekeken

Oogstsituatie in Noord-Duitsland blijft extreem moeilijk

Berlijn - De oogstsituatie in her noorden en noordoosten van Duitsland blijft extreem moeilijk. Op veel locaties staan de maaidorsers en grasoogstmachines nog steeds gedwongen stil omdat de percelen onder water staan of zo doordrenkt zijn dat ze niet kunnen worden bereden.

Dat constateert het Bauernverband vandaag in een nieuw overzicht van de stand van zaken na de hevige regelval van afgelopen weekend in Meckelenburg-Voorpommeren, Sleeswijk-Holstein en delen van Brandenburg en Nedersaksen.

In Meckelenburg-Voorpommeren viel alleen al in juli 261 liter (Voorpommeren) en 209 liter (Meckelenburg) per vierkante meter. Normaal voor de hooimaand is 66 liter. Nadien is het neerslagoverschot nog sterk toegenomen. De inmiddels bij de tarweoogst opgelopen vertraging heeft ook gevolgen voor het koolzaad voor de oogst van volgend jaar.

Op zijn laatst eind deze maand moet dit wintergewas zijn ingezaaid. Of dat gehaald wordt is volgens het Bauernverband heel onzeker. De grasoogst in de laaggelegen gebieden is dit seizoen nagenoeg geheel mislukt. De eerste snee ging al verloren door de droogte in april en mei. Lichtpunt blijft voor de ruwvoervorziening de snijmais. Dit gewas ontwikkelt zich momenteel goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.