Akkerbouw

Nieuws 266 x bekeken

Meelfabrikant VK Mühlen lijdt verlies

Hamburg – De leidende Duitse meelfabrikant VK Mühlen ziet het na de eerste negen maanden van het lopende boekjaar 2010/11 somber in.

Aan het eind van derde kwartaal staat het maalderijconcern op een verlies van 1,2 miljoen euro en dat wordt de komende maanden alleen maar meer, zo blijkt uit een interimbericht van VK Mühlen. Het concern heeft last van een te laag prijsniveau op de Duitse thuismarkt. ”De in het derde kwartaal begonnen daling van de graanprijzen zette de meelprijzen direct onder sterke druk, hoewel deze voor de maalbedrijven bij voorbaat al te laag waren. Nog steeds lukt het de branche niet, om de meelprijzen op een economisch aanvaardbaar niveau te stabiliseren,” licht het concern toe.

Het naar verwachting krappe aanbod aan kwaliteitsgraan uit de lopende Noord- en Midden-Europese oogst is voor het bedrijf geen voordeel. ”Dat maakt de fysieke in- en tegendekking van de meelcontracten met onze klanten moeilijker. De kosten voor de daarmee verbonden afdekking aan de beurs en het ’premierisico’ voor kwaliteitstarwe belasten de maalbedrijven alleen maar extra.”

Of registreer je om te kunnen reageren.