Akkerbouw

Nieuws 234 x bekeken

Hoge suikeropbrengst bij proefrooiïng Nordic Sugar

Kopenhagen - De suikeropbrengsten van de bieten in Scandinavië liggen fors boven het meerjarige gemiddelde.

Dat heeft Nordic Sugar vrijdag meegedeeld aan de hand van de resultaten van de eerste proefrooiïng in zijn werkgebied, dat behalve Denemarken, Zweden en Finland ook Litouwen omvat. De suikeropbrengsten per hectare variëren tussen 10,17 ton (Denemarken) en 6,33 ton (Finland). De meerjarige gemiddelden voor deze landen zijn 7,66 ton en 4,05 ton. In Zweden en Litouwen komen de suikeropbrengsten op 9,15 ton en 8,34 ton. Hier zijn de meerjarige gemiddelden 6,81 ton en 6,28 ton. De bietenopbrengsten in de vier landen schommelen tussen de 68,2 ton per hectare tot 47,3 ton per hectare.

Nordic Sugar is het Noord-Europese dochterbedrijf van het Duitse Nordzucker. Het moederconcern heeft voor zijn Duitse werkgebieden tegen de gewoonte in nog geen proefrooiïngsresultaten bekendgemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.