Akkerbouw

Nieuws 291 x bekeken 2 reacties

Frites niet goedkoper ondanks gedaalde aardappelprijs

Brussel – Ondanks dat de aardappelprijs in elkaar is gestort, blijft de fritesprijs in België op hetzelfde niveau.

Dat constateert de Belgische nieuwssite Express. De aardappelprijs is de laatste weken gedaald naar 3 cent per kilo, zeven keer minder dan de prijs van twee maanden geleden.

Het Nationaal Verbond van Frituristen stelt echter dat de aardappelprijs slechts een klein deel uitmaakt van de totale kostprijs van de uitbaters van frituren. De kostprijs van frites wordt vooral bepaald door het sorteren, wassen, schillen, verpakken en transporteren van de aardappelen en niet door de prijs van de aardappelen zelf.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerr

    neej maar als de prijs van de aardappelen stijgt moet je eens zien hoe snel ze de prijs van friet verhogen, en dan ook nog met de reden dat de AARDAPPELPRIJS omhoog is gegaan???????

  • no-profile-image

    Als de Frite boeren gelijk hebben, dat de kosten niet zijn de pieper maar de bewerkingen, dan kan de boer hier nog wat pakken lijkt me. Wassen, sorteren kan op de boerderijen gedaan worden als de frietboeren hier tenminste echt voor willen betalen. Of zou het in eens geen kosten post meer zijn als de boer gewassen en gesorteerd aanlevert en hier dus voor betaalt wil worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.