Akkerbouw

Nieuws 278 x bekeken

Franse tarweprognose blijft stabiel

Parijs – Het Franse ministerie van landbouw blijft uitgaan van een tarwe-oogst van 32,5 miljoen ton.

Dat is dezelfde prognose dan verleden maand en meer dan eerder dit seizoen werd verwacht. Die oogst zou dan, ondanks een iets groter areaal, 9 procent lager uitkomen dan vorig seizoen.

Voor gerst komt de statistiekdienst SSP van het ministerie nu op 8,8 miljoen ton, 13 procent minder dan in 2010. Voor korrelmais wordt gemikt op 13,3 miljoen ton, weliswaar ook lager dan vorig jaar maar voor dit gewas blijft de daling beperkt tot net 3 procent. Bij koolzaad komt de oogst van 5 miljoen ton echter 4 procent hoger uit, wat geheel te danken is aan een uitbreiding van het areaal.

Voor oliehoudende gewassen wordt een forse daling met meer dan eenderde verwacht, maar dat volgt op een sterk toegenomen oogst vorig jaar door een toen geldende speciale subsidieregeling voor die gewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.