Akkerbouw

Nieuws 209 x bekeken

Eerste oogstcijfers Duitse zomergerst vallen tegen

Berlijn – De eerste resultaten van de Duitse zomergerstoogst wijzen ten opzichte van vorig jaar op flinke opbrengstverliezen die oplopen tot 20 procent.

Dat meldt het Bauernverband (DBV) in zijn tweede oogstrapport van dit seizoen. De rapporteurs zien tevens verhoogde proteïnegehaltes. Voor een balans is het echter nog te vroeg. De zomergerstoogst is volgens de bond nog maar net uit de startblokken gekomen, wat ook geldt voor de tarweoogst.

Bij de wel nagenoeg geheel afgeronde wintergerstoogst zijn de tussentijdse verliescijfers bevestigd. In vergelijking met vorig jaar zijn de volumes afhankelijk van de regio tussen de 10 en 50 procent minder. De hoogste verliezen komen voor rekening van het Oosten en het Zuidwesten. De hectolitergewichten variëren tussen een teleurstellende 60 kilo en een meevallende 70 kilo, aldus het Bauernverband dat voor wintergerst momenteel prijzen signaleert tussen de 170 euro en 190 euro per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.