Akkerbouw

Nieuws 165 x bekeken

Duitse fiscus helpt door slechte oogst getroffen boeren

Berlijn - De Duitse fiscus is bereid door slechte oogstresultaten getroffen boeren te helpen. Dat heeft een woordvoerder van het landbouwministerie in Berlijn verklaard.

Het gaat bij de hulp om uitstel van betaling van fiscale verplichtingen en aanpassing van vooruitbetalingen. Verder worden kredieten met een rente onder die van de markt beschikbaar gesteld door de Landwirtschafliche Rentenbank, aldus de woordvoerder, die zijn boodschap bracht via de media.

De woordvoerder maakte ook duidelijk dat het ministerie uitgaat van ’duidelijk kleinere graan- en koolzaadopbrengsten,’ als gevolg van de droogte in april en mei en de te grote hoeveelheden neerslag in juli en augustus.

Of registreer je om te kunnen reageren.