Akkerbouw

Nieuws 474 x bekeken

Britse tarwe-oogst ziet er goed uit

LONDEN – Britse akkerbouwers halen bij de oogst gemiddeld 7,5 tot 7,7 ton tarwe van het veld, dat is net iets onder het vijfjaarlijks gemiddeldde. De kwaliteit is ondanks moeilijke weersomstandigheden op peil gebleven, stelt het schap voor de graansector HGCA.

De tarwe-oogst in Groot-Brittannië was eind vorige week voor 70 procent binnen, meldt het schap. De gemiddelde opbrengst liep daarbij op naarmate meer werd gewerkt op zware gronden en streken die minder van de droogte te lijden hebben gehad. Verder is de de wintergerst nu allemaal binnen, met een gemiddelde opbrengst van 6,0 tot 6,2 ton per hectare. De voorjaarsgerst is voor de helft geoogst, waarbij 5,1 tot 5,3 ton per hectare van het veld komt. Tenslotte meldt het schap dat de koolzaad voor 95 procent is geoogst met een gemiddelde van 3,5 tot 3,7 ton per hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.