Akkerbouw

Nieuws 180 x bekeken

Brits areaal aan granen groter

Londen – Het Britse areaal aan tarwe, gerst en koolzaad is dit seizoen groter dan vorig jaar. Tegelijk is de oppervlakte aan braakliggende grond verder verkleind, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het plattelandsministerie Defra.

De toename van het areaal is het grootst bij koolzaad dat met 650.000 hectare acht procent groter is dan vorig jaar. De oppervlakte aan gerst is met vier procent toegenomen naar 607.000 hectare terwijl bij tarwe sprake is van een groei met 1,6 procent naar 1,82 miljoen hectare. Defra komt verder op 136.000 hectare braakliggende grond, dat is negen procent minder dan vorig seizoen.

Defra schrijft de toename bij tarwe toe aan de gunstige zaai-omstandigheden in het afgelopen najaar en de tijdens dat zaaiseizoen geldende hoge prijzen. Bij gerst speelt bovendien een rol dat veel veehouders meer hun eigen veevoer willen verbouwen. Ook bij koolzaad is sprake van gunstige marktomstandigheden in combinatie met buitengewoon goede zaaiomstandigheden in de zomer van 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.