Akkerbouw

Nieuws 146 x bekeken

Bieten in Duits Rijnland blijven zich gunstig ontwikkelen

Elsdorf - De bieten- en suikeropbrengsten in de teeltgebieden in het noordelijke Rijnland in Duitsland blijven zich gunstig ontwikkelen en handhaven zich boven het langjarige gemiddelde. Dat meldt teeltadviesorganisatie LIZ op basis van de resultaten van de tweede proefrooiïng door verwerkend bedrijf Pfeifer & Langen.

Het surplus ten opzichte van het gemiddelde bij de suikeropbrengsten varieert tussen de 2 ton en 2,9 ton per hectare. De bietenopbrengsten liggen tussen de 8,8 ton (Jülich) en 14,6 ton (Appeldorn) hoger. Ook de aan de hand van de melasseverliezen gemeten kwaliteitsontwikkeling biedt een positief beeld.

De neerslag van de laatste weken heeft een gunstig effect gehad, want in de gebieden in kwestie was het tot dan toe eerder te droog dan te nat. In de aanloop naar de campagne kan het suikergehalte daarom nog verder stijgen, vooropgesteld dat het loof gezond blijft, aldus LIZ in zijn beoordeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.