Akkerbouw

Nieuws 262 x bekeken

ADM levert eerste duurzame sojabonen aan Europa

Rolle – Archer Daniels Midland (ADM) is het eerste bedrijf dat duurzame sojabonen aan Europa gaat leveren.

Het bedrijf heeft de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) verkregen voor het leveren van duurzaam geteelde sojabonen aan de Europese markt. De sojabonen zijn ISCC-gecertificeerd en voldoen aan de Richtlijn Hernieuwbare Energie (EU-RED) van de Europese Unie.

Tot aan het najaar van 2011 zullen de crushfabrieken van ADM in Hamburg en Mainz in Duitsland tot 250.000 ton duurzame sojabonen verwerken.

Om in aanmerking te komen voor de ISCC-certificering dienen bedrijven zowel te voldoen aan strenge criteria voor de productie van duurzame biomassa en biobrandstoffen, als aan criteria voor verlaagde uitstoot van broeikasgassen over de gehele productieketen.

Of registreer je om te kunnen reageren.