Akkerbouw

Nieuws 268 x bekeken

Wisselend prijsbeeld op graanmarkt

Doetinchem – De noteringen op de graanmarkten laten deze week een wisselend beeld zien. Tarwe wordt in de Verenigde Staten, Canada en Argentinië goedkoper, maar duurder in de landen rond de Zwarte Zee, die veel tarwe verkopen op de wereldmarkt.

Gerst uit deze regio is ook duurder geworden. Mais werd aanvankelijk goedkoper deze week, maar is de laatste dagen weer in prijs gestegen.

Ook in de Europese Unie gingen de graanprijzen deze week eerst omlaag. Maar de laatste dagen klimmen ze weer wat, omdat de zorgen toenemen over de graanoogst die in grote delen van Europa moeizaam gaat of zelfs helemaal stil ligt.

De tarweprijs op de termijnmarkt in Parijs is deze week per saldo gestegen. Vorige week vrijdag werd voor het novembercontract 193 euro betaald. Donderdag stond de notering op 200 euro. Vrijdag moest het novembercontract voor tarwe weer 2 euro inleveren.

De maisprijs steeg iets in Parijs. Vorige week vrijdag werd voor het novembercontract 203 euro betaald. Donderdag sloot de notering op € 204,25. Vrijdag bleef de maisprijs vrijwel stabiel in Parijs.
Op de termijnmarkt in Chicago bleef de tarweprijs vandaag vrijwel gelijk aan die van vorige week vrijdag. Mais werd in een week in Chicago 2 procent goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.