Akkerbouw

Nieuws 306 x bekeken 1 reactie

Verkoop Unifine definitief

Breda - Cosun verkoopt het dochterbedrijf Unifine Food & Bake Ingredients aan het Britse Dawn Foods, producent van grondstoffen voor de brood- en banketsector.De overname is definitief per 30 juni dit jaar. In maart kondigde Dawn Foods al aan dat het belangstelling had voor Unifine.

In de komende twaalf maanden wordt Unifine geïntegreerd in Dawn Foods. Leidinggevenden van beide ondernemingen werken een integratieplan uit en gaan dat samen uitvoeren, meldt Cosun.
Unifine produceert ingrediënten voor de banketsector, net als Dawn Foods. De overname betreft alle zeven productielocaties en tien verkoopkantoren van Unifine in Europa plus de merken Sucrea, Fruibel, Caullet en Dethmers.

Cosun zette Unifine in de etalage omdat het niet past bij de kernactiviteit; het grootschalig verwerken van agrarische producten.

In 2007 verkocht Cosun al het andere dochterbedrijf Unifine Sauces & Spices aan investeringsmaatschappij Clearwood. Dat bedrijf produceerde specerijen en sauzen. Unifine was een winstgevende dochter van Cosun.

Eén reactie

  • no-profile-image

    weer wat van de suikerprijs af .

Of registreer je om te kunnen reageren.