Akkerbouw

Nieuws 181 x bekeken

Sojateelt Beieren groeit

München – De sojateelt in Beieren vertoont een aanzienlijke groei.

Volgens het Beierse landbouwministerie wordt dit protëinegewas dit jaar verbouwd op 3.000 hectare. Dat is 25 procent meer dan vorig jaar.

Bewindsman Helmut Brunner is met het oog op de bevoorrading van de mengvoerindustrie blij met deze ontwikkeling. ”We moeten ons op termijn onafhankelijker maken van import.” Een dit voorjaar opgesteld actieplan ondersteunt dit streven voor meer teelt van proteinegewassen.

De sojateelt is ondanks de sterke groei echter nog steeds relatief klein. De eveneens sterk gegroeide maisteelt bijvoorbeeld beslaat dit seizoen in de Zuid-Duitse deelstaat 519.000 hectare, deels ten koste van koolzaad. Hiervan is ten opzichte van vorig jaar 23.000 hectare minder ingezaaid. Het areaal omvat daardoor 125.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.