Akkerbouw

Nieuws 198 x bekeken

'Rusland oogst meer graan'

Moskou – Rusland gaat meer graan oogsten dan gedacht. Het analysebureau SovEcon schat de productie op 87 miljoen tot 92 miljoen ton. In de vorige oogstprognose ging SovEcon nog uit van 82 miljoen tot 86 miljoen ton.

Het analysebureau verhoogt de oogstprognose omdat het in enkele belangrijke productieregio’s heeft geregend. Bovendien wordt in de zuidelijke regio Krasnodar 5,5 ton tarwe per hectare geoogst. Daar is vorig jaar gemiddeld 5 ton per hectare geoogst.

Vorig jaar stokte de Russische graanproductie op 61 miljoen ton door droogte. In 2009 oogstte het land 97 miljoen ton graan en werd de vierde exporteur ter wereld van tarwe, na de VS, de EU en Canada, maar voor Australië.

De Amerikaanse landbouwraad in Moskou verwacht dat Rusland dit seizoen 10,5 miljoen ton tarwe kan exporteren. Andere analisten, zoals APK-Inform gaan uit van 15 miljoen ton. In 2009 verkocht Rusland 19 miljoen ton tarwe op de wereldmarkt. Dat was een record.

Of registreer je om te kunnen reageren.