Akkerbouw

Nieuws 305 x bekeken

PCA: beregening scheelt 11 ton per hectare aardappel

Kruishoutem – Bij het aardappelras Première is het verschil in opbrengst tussen beregende en niet-beregende percelen 11 ton per hectare.

Het Belgische onderzoeksinstituut PCA meldt dat de opbrengst op beregende percelen begin juli 36 ton bedraagt. Op niet-beregende percelen is 25 ton aardappelen gegroeid. De gemiddelde opbrengst na 107 groeidagen is 32 ton per hectare. De laatste vier jaar is gemiddeld 37 ton geoogst. De grofte is wel gelijk aan het meerjarig gemiddelde.

Bij Anosta ligt de opbrengst na 94 groeidagen tussen 27 en 38 ton. In vergelijking met het meerjarig gemiddelde (2007-2010) ligt de opbrengst laag. Na 94 groeidagen werd de voorbije jaren een gemiddelde opbrengst gehaald van ongeveer 39 ton. Ook bij Anosta is de grofte normaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.