Akkerbouw

Nieuws 251 x bekeken

Oekraïne oogst minder koolzaad

Kiev – In Oekraïne is tot nu toe 35.000 hectare winterkoolzaad en bijna 380.000 hectare wintergerst geoogst. Volgens het ministerie van landbouw komt de opbrengst bij koolzaad niet boven de 1 ton per hectare.

Vorig jaar lagen de hectareopbrengsten begin juli rond de 1,4 ton koolzaad per hectare, meldt de Duitse nieuwssite Agrarzeitung. De opbrengst bij wintergerst ligt tot nu toe op 2,9 ton per hectare. Dat is 860 kilo meer dan vorig jaar begin juli.

Het koolzaad heeft veel last gehad van de koude winter en het late natte voorjaar. Oekraïne oogst naar verwachting niet meer dan 1,5 miljoen ton koolzaad. Dat is iets meer dan vorig jaar. Het grootste deel van de koolzaadoogst wordt geëxporteerd naar de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.