Akkerbouw

Nieuws 342 x bekeken

Nordzucker keert krap kwart van winst uit aan aandeelhouders

Braunschweig- Nordzucker keert over het dit voorjaar afgesloten boekjaar 2010/11 een dividend uit van 46 cent per aandeel. Dat bestuursvoorstel is goedgekeurd op de algemene vergadering van het Noord-Duitse bietenverwerkende concern.

In totaal keert het bedrijf 22,2 miljoen euro aan dividend uit van de winst, die afgelopen jaar uitkwam op 91 miljoen euro. In het jaar daarvoor stonden de aandeelhouders van Nordzucker voor het eerst sinds de oprichting in 1997 met lege handen als gevolg van het verlies dat 2009/10 had opgeleverd. Nordzucker is het op één na grootste suikerconcern in Europa, na het eveneens Duitse Südzucker. Dit concern maakte al in mei bekend dat het een dividend van 54 cent per aandeel ofwel in totaal 104 miljoen euro uitkeert over 2010/11.

Of registreer je om te kunnen reageren.