Akkerbouw

Nieuws 223 x bekeken

Meer contractteelt in Duits graan en koolzaad

Berlijn – De contractteelt met graan en koolzaad is in Duitsland in opmars. Dat blijkt volgens het Bauernverband (DBV) uit de nieuwe conjunctuurpeiling in de sector.

Van de ondervraagde akkerbouwers geeft 59 procent aan dat ze voor de tarweoogst van dit seizoen leverantiecontracten hebben afgesloten. Vorig jaar was dat 41 procent. Gemiddeld ligt de afzet van ruim 30 procent van de tarwe van de telers vast.

In de koolzaadteelt blijkt de behoefte om de prijs vooraf vast te leggen nog aanzienlijk groter. Hervoor heeft 76 procent van de telers voorcontracten gesloten, terwijl het bovendien gaat om de helft van het te oogsten volume.

In de regel komen de contracten tot stand met de handel en/of verwerkers. Deze waarborgen op hun beurt het prijsniveau op de termijnbeurzen, aldus de boerenfederatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.