Akkerbouw

Nieuws 279 x bekeken

Kenia staat transgene gewassen toe

Nairobi – Kenia staat per 1 juli de import en teelt van transgene gewassen toe. Daarmee is Kenia het vierde land in Afrika dat genetisch veranderde gewassen toelaat, na Egypte, Burkina Faso en Zuid-Afrika.

De Keniaanse overheid vreest een tekort van 1,3 miljoen ton mais als gevolg van droogte en wil daarom ook de import van transgene mais mogelijk maken. In het verleden werd vooral mais uit Zuid-Afrika geïmporteerd maar dat land verbouwt steeds meer transgene mais.

Lobbygroepen hebben aangekondigd demonstraties te organiseren tegen het besluit van de regering. Ze willen oproepen de consumptie van transgene mais te boycotten. Ook overwegen ze gerechtelijke stappen te ondernemen.

In vier Afrikaanse landen zijn transgene gewassen toegelaten. In veel andere landen wordt alleen onderzoek gedaan naar deze gewassen, zoals in Tanzania, Oeganda, Malawi, Mali, Zimbabwe, Nigeria and Ghana.

Of registreer je om te kunnen reageren.