Akkerbouw

Nieuws 179 x bekeken

India heft exportverbod tarwe op

New Delhi – India heft het exportverbod op tarwe op. Het verbod geldt sinds het voorjaar van 2007. De overheid wilde de voedselprijzen en de inflatie in de hand houden.

De Indiase landbouwminister Sharad Pawar heeft niet bekend gemaakt hoeveel tarwe aan andere landen verkocht mag worden. Volgens hem is dat niet nodig omdat de export beperkt zal blijven. De tarweprijs op de wereldmarkt is te laag in vergelijking met die in India. India heeft veel tarwe op voorraad. Pawar vreest dat de opslagcapaciteit ontoereikend is voor de nieuwe tarweoogst die net is gestart.

Pawar doet geen voorspelling over de grootte van de Indiase tarweoogst. Analisten gaan uit van een oogst van 86 miljoen ton. Vorig jaar oogstte India 80,8 miljoen ton tarwe. Daarmee is het land de derde tarweproducent ter wereld na de EU en China.

Of registreer je om te kunnen reageren.