Akkerbouw

Nieuws 245 x bekeken

Graanoogst Nedersaksen op dieptepunt

Hannover – De graanoogst in Nedersaksen komt uit op een dieptepunt van 5,04 miljoen ton. Alleen 1976 met zijn droge zomer bracht in deze Duitse deelstaat met 4,4 miljoen ton minder graan. Dat zegt de boerenbond Landvolk in zijn oogstraming.

Volgens Landvolk moet daarbij wel ook worden bedacht dat de graanrassen in de afgelopen 35 jaar aanzienlijk zijn verbeterd. Dat zet de lage opbrengst van de huidige oogst duidelijk in reliëf. De hectareopbrengst schat de bond dit jaar op 7,57 ton tegen slechts 4 ton in 1976.

Lichtpunt is dit jaar dat de kwaliteit van de wintergerst beter is dan aanvankelijk gevreesd. Een ander lichtpunt voor met name de veehouderij is dat de snijmais (in Nedersaksen verbouwd op ruim 615.000 hectare) er zeer goed bij staat. Dat is extra verheugend tegen de achtergrond van de teleurstellende grasoogst, aldus Landvolk.

Of registreer je om te kunnen reageren.