Akkerbouw

Nieuws 201 x bekeken

Gewraakte E10 legt CropEnergies geen windeieren

Mannheim - Bioethanolfabrikant CropEnergies, dochterbedrijf van de Duitse bietenverwerker Südzucker, draaide in het 1e kwartaal van het lopende boekjaar 2011/12 een 41 procent hogere omzet (concreet uitkomend op ruim 132 miljoen euro) dan in hetzelfde kwartaal van het voorafgaande jaar.

De operationale winst werd ruim verzesvoudigd van 2,4 miljoen euro naar 15,3 miljoen euro. De prettige start van het boekjaar werd volgens het bedrijf in de hand gewerkt doordat de productiecapaciteit volledig kon worden benut als gevolg van een grotere afzet tegen hogere prijzen. De veelbesproken en al evenveel gewraakte E10 (benzine met 10 procent bijgemengde bioethanol) die begin dit jaar op de Duitse markt kwam, blijkt het bedrijf daarbij geen windeieren te leggen. In februari was al 115.000 ton afgezet op de thuismarkt. ”Dat is aanzienlijk meer dan de Franse benzinestations konden verkopen, hoewel het product daar al 2 jaar eerder op de markt kwam,” aldus CropEnergies in zijn 1e interimrapport van het boekjaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.