Akkerbouw

Nieuws 456 x bekeken

Europlant betaalt € 31,70 voor pootgoed

Heerenveen – Pootgoedhandelshuis Europlant in Heerenveen betaalt een gemiddelde pootgoedprijs over de oogst van vorig jaar van € 31,70 per 100 kilo. De prijs geldt voor de klassen A tot en met S los geleverd in de herfst. Europlant spreekt van een goed pootgoedjaar.

Europlant betaalt de hoogste prijs voor het ras Jelly, 38 euro per 100 kilo voor de klasse E. ”Jelly is één van de succesvolle nieuwe rassen van Europlant”, stelt het bedrijf in een persverklaring. ”Op praktisch alle exportmarkten is dit ras zeer gevraagd.”

Europlant Aardappel is een dochterbedrijf van het Duitse kweekbedrijf Europlant Pflanzenzucht uit Lüneburg. Het concern vermarkt jaarlijks 250.000 ton pootgoed in ruim vijftig landen. Het aanbod omvat zo’n honderd commerciële rassen. Europlant is sinds 2004 actief in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.