Akkerbouw

Nieuws 454 x bekeken

Duitse graanoogstraming stijgt licht naar 41,2 miljoen ton

Berlijn - De graanoogst in Duitsland belandt volgens de nieuwe prognose van het Raiffeisenverband (DRV) op 41,2 miljoen ton.

De nieuwe inschatting is 0,4 miljoen ton hoger dan de vorige van medio juni, maar blijft aan de krappe kant ten opzichte van de voorafgaande jaren inclusief 2010, toen 44,3 miljoen ton ofwel 6,4 procent meer werd gemaaid. De lichte opwaartse correctie ten opzichte van juni is volgens de federatie van coöperatieve verwerkende bedrijven het resultaat van de rijkelijke neerslag in deze maand. Dat is voordelig geweest voor de korrelvorming, vooral bij de wintertarwe, waarvan de oogst wordt geraamd op 22,4 miljoen ton op basis van 6,87 ton per hectare.

De overeenkomstige cijfers van vorig jaar waren 23,4 miljoen ton en 7,25 ton per hectare. De zomergerstoogst raamt het DRV op 1,85 miljoen ton met een opbrengst van 4,42 ton per hectare tegen 4,92 ton in 2010. De totale zomergerstopbrengst was vorig jaar 1,7 miljoen ton, omdat het areaal kleiner was. Voor de wintergerst heeft de neerslag geen verbetering meer gebracht. Deze daalt ten opzichte van vorig jaar met krap 19 procent naar 7 miljoen ton. Ook de winterkoolzaadoogst levert fors in, namelijk ruim 25 procent. Het volume daalt daarmee naar 4,6 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.