Akkerbouw

Nieuws 203 x bekeken

Copa-Cogeca: productie granen in EU moet omhoog

Brussel - Het landbouwbeleid van de EU moet gericht zijn op het verhogen van de productiviteit van de akkerbouw. Dat stellen de belangenorganisaties voor boeren en coöperaties, Copa-Cogeca.Volgens Copa-Cogeca kan de wereldmarkt, gekenmerkt door lage voorraden zich een lagere EU-productie nauwelijks veroorloven.

De Europese Commissie maakte vrijdag bekend te verwachten dat de graanoogst dit jaar een procent zal dalen tot 272 miljoen ton. De maisoogst is vrij goed maar de oogst van tarwe en gerst daalt met respectievelijk 3,5 en 4,4 procent. De markt wordt door de Commissie beweeglijk en onzeker genoemd.

Copa-Cogeca vindt dat het gemeenschappelijk landbouwbeleid niet alleen gericht kan worden op het belonen van boeren voor publieke diensten als recreatie en natuur, maar ook gericht moet zijn op pure productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.