Akkerbouw

Nieuws 219 x bekeken 1 reactie

Britten oogsten meer aardappelen

Londen – Door de gunstige weersomstandigheden van de afgelopen weken ligt de opbrengst bij de Britse aardappeloogst een stuk boven het peil van vorig jaar.

Tot nu toe ligt het gemiddelde rendement op 28 ton per hectare vergeleken bij 21,5 ton per hectare vorig jaar en 26,3 ton per hectare in 2009, meldt het aardappelschap Potato Council. Sommige velden leveren zelfs tot 50 ton per hectare op, aldus het schap.

Tot eind vorige week hadden de Britse telers 3.468 hectare gerooid wat 97.184 ton aardappelen heeft opgeleverd. Vorig jaar rond deze tijd was 2.981 hectare binnen gehaald maar dat leverde toen slechts 64.041 ton op. De Potato Council stelt dat het warme weer van het voorjaar in combinatie met de vele regenbuien van de afgelopen weken de aardappeloogst duidelijk in de kaart speelt. ”De groeiomstandigheden zijn over het algemeen goed en in sommige streken uitstekend.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat heeft de boer aan deze informatie? Wat ze kan betekenen voor de handel en industrie kan ik me iets bij voorstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.