Akkerbouw

Nieuws 178 x bekeken

Boerenbond Australië veroordeelt actie tegen transgene tarwe

Sydney – De Australische boerenorganisatie New South Wales Farmers Association veroordeelt de actie van Greenpeace. De milieuorganisatie vernielde deze week een proef met transgene tarwe van onderzoeksinstituut CSIRO in Canberra.

De boerenbond juicht het toe dat de overheid onderzoek laat doen naar de voordelen van genetisch veranderde tarwe, zegt voorzitter Mark Hoskinson van de NSW Farmers Association. ”Tarwetelers moeten net als bij koolzaad kunnen kiezen tussen gangbare of transgene gewassen. Het is wel een voorwaarde dat de keten beide soorten gewassen volledig gescheiden houdt.”

Ook een andere boerenorganisatie in Australië, het Network of Concerned Farmers, veroordeelt de illegale actie van Greenpeace maar is ook tegen proeven met transgene tarwe omdat ze vrezen dat vermenging met gangbare tarwe onvermijdelijk is. Greenpeace vindt transgene gewassen gevaarlijk omdat ze zich kunnen verspreiden in het milieu.

Of registreer je om te kunnen reageren.