Akkerbouw

Nieuws 172 x bekeken

Aardappelteelt in Nedersaksen groter dan verwacht

Hannover- In Nedersaksen is het aardappelareaal dit jaar 1,9 procent groter dan vorig jaar. Dat blijkt uit een raming van de overheid van deze Duitse deelstaat.

De voor de aardappelteelt ingeruimde oppervlakte komt daarmee op 114.800 hectare. Dat is groter dan de eerste raming die een paar maanden geleden werd gepubliceerd. Toen werd verwacht dat Nedersaksen 111.700 hectare zou inruimen voor het gewas in kwestie. Nedersaksen is met de aardappelteelt de absolute koploper onder de deelstaten in Duitsland. Het Statistische Bundesamt heeft voor de Bondsrepubliek als geheel nog geen nieuwe cijfers gepubliceerd. In het voorjaar ging het bureau echter uit van 282.400 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.