Akkerbouw

Nieuws 251 x bekeken

Syngenta ziet omzet oplopen tot 17 miljard dollar

Bazel – Syngenta verwacht dat de verkopen van sleutelgewassen als granen, oliezaden en suikerriet de komende vijf jaar stijgen tot 17 miljard dollar (11,8 miljard euro).

Vorig jaar kwam de omzet niet verder dan 8,4 miljard dollar (5,8 miljard euro), aldus het grootste agrochemische concern ter wereld.

De Zwitsers verwachten daarmee een veel snellere omzetgroei dan analisten, die uitgingen van een stijging tot misschien 15 miljard dollar. Volgens topman Mike Mack zal de groei van Syngenta door een nieuwe, in februari gepresenteerde strategie duidelijk boven het marktgemiddelde liggen.

Mack stelt dat Syngenta zoekt naar de ontdekking en ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen voor teeltvraagstukken in plaats van een enkel product. De voorheen gescheiden landelijke divisies voor gewasbeschermingsmiddelen en zaaigoed zijn gefuseerd,

Mack’s woorden doen de beurskoers van Syngenta weer wat opleven, na verschillende negatieve commentaren van analysten bij zakenbanken als JP Morgan en HSBC. Syngenta is de grootste producent van gewasbeschermingsmiddelen ter wereld, vóór Bayer, en geldt als de nummer drie in zaaigoed.

Of registreer je om te kunnen reageren.