Akkerbouw

Nieuws 173 x bekeken

Pools graan in goede conditie ondanks droogte

Warschau – Het Poolse graan staat er relatief adequaat tot goed bij, ondanks de droogte.

Dat meldt het Poolse Centraal Bureau voor de Statistiek. Polen is na Frankrijk en Duitsland de derde grootste producent van graan in de Europese Unie. Het graan krijgt een score van 3,5 op een schaal van 5. Vorig jaar lag de score op 3,6 punten.

Het areaal wintergraan is volgens het bureau ondanks de hoge prijzen vorig jaar toch gedaald met een kleine 0,4 procent, tot 8,1 miljoen hectare. De graanproductie in het seizoen 2010/2011, dat komende maand afloopt, komt uit op circa 27 miljoen ton. Ter vergelijk: Frankrijk en Duitsland produceren respectievelijk 65 en 44 miljoen ton.

Het Poolse areaal koolzaad is volgens de statistici 12,5 procent gedaald tot 700.000 hectare. Het suikerbietenareaal is 2,2 procent gedaald tot 195,500 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.