Akkerbouw

Nieuws 279 x bekeken

Lage opbrengst Duitse wintergerst

Ried – De opbrengst van wintergerst valt tegen in het zuidwesten van Duitsland. Volgens de Duitse nieuwssite Agrarzeitung komt er 3 tot 4 ton van een hectare.

Het betreft gerst die op lichte grond is geteeld en niet is beregend. De opbrengsten op deze percelen liggen ongeveer op de helft van wat vorig jaar is geoogst. Als de percelen wel zijn beregend wordt 5 tot 8 ton per hectare wintergerst geoogst.

In Duitsland is ook de eerste winterbrouwgerst geoogst. De eiwitgehaltes variëren van 10 tot 13 procent, meldt Agrarzeitung. Het volgerstpercentage ligt tussen 70 en 80 procent. Deze percentages kunnen stijgen als de oogst vordert.

Op de hele lichte gronden is ook de eerste winterkoolzaad geoogst. Ook hier ligt de hectareopbrengst ongeveer de helft lager dan vorig jaar. ”Maar er zijn ook berichten van 3,8 ton per hectare”, aldus Agrarzeitung.

Of registreer je om te kunnen reageren.