Akkerbouw

Nieuws 222 x bekeken

Innoseeds: 20 tot 30 procent lagere opbrengst graszaad

Den Bosch - Innoseeds verwacht dat de opbrengsten per hectare graszaad 20 tot 30 procent lager uitvallen dan in voorgaande jaren. Het veredelingsbedrijf heeft dinsdag het eerste perceel graszaad gedorst van dit seizoen. Het betreft een perceel roodzwenkgras van het ras Casanova in de omgeving van Den Bosch.

De oogst is eerder gestart dan vorig jaar, meldt Innoseeds. “De weersomstandigheden zijn dit jaar niet optimaal. Op dit perceel moest men vergeleken met vorig jaar twee weken eerder dorsen. De graszaadoogst begint extreem vroeg dit jaar, ongeveer twee tot drie weken eerder dan normaal.”
Door het droge groeiseizoen is de opbrengst lager. “De opbrengst van het gedorste perceel is zeker 20 procent lager dan vorig jaar.”

Innoseeds verwacht dit jaar ongeveer 5.700 hectare graszaad te oogsten. “De schatting is dat de gemiddelde opbrengst van de meeste percelen ongeveer 20 tot 30 procent lager zal zijn dan in voorgaande jaren. ”

De droogte dit voorjaar speelt de akkerbouwer parten. “De percelen graszaad die er ondanks de droogte toch goed voorstaan leveren financieel een goed saldo.”

Of registreer je om te kunnen reageren.