Akkerbouw

Nieuws 230 x bekeken

Graanproducenten tegen Russische exportheffing

Moskou - De Russische vereniging van graanproducenten heeft zich bij monde van voorzitter Pavel Skurikhin vandaag afgezet tegen de plannen van de Centrale Bank om exportheffingen op graan in te stellen als middel tegen inflatie.

Dat meldt de nieuwssite RIA Novosti. De voorgestelde heffingen hebben een tijdelijk karakter en zijn variabel. Het Russische ministerie van economische ontwikkeling is vóór, maar het ministerie van landbouw is er niet van gecharmeerd. Bronnen in het landbouwministerie stellen dat de maatregel alleen zin heeft als de graanprijzen op de wereldmarkt de pan uit rijzen.

Skurikhin meent dat de voorgestelde maatregel alleen de veehouders bevoordeelt, die volgens hem toch al in een goede positie zitten. Hogere graanprijzen na 1 juli hoeven niet meteen te resulteren in hoge broodprijzen, omdat graan maar voor een kwart de kosten van het brood bepaalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.