Akkerbouw

Nieuws 198 x bekeken

Fransen verwachten meer worteltjes

Parijs – De Franse productie van consumptiewortelen komt dit jaar naar verwachting uit op 337.000 ton. Dat is dan vier procent meer dan vorig seizoen, terwijl het areaal met vijf procent toeneemt naar 8.900 hectare.

Dat meldt de agrarische infodienst Agreste in een productoverzicht. Het nieuwe seizoen voor worteltjes is in mei van start gegaan met een wat lager aanbod dan vorig jaar rond die tijd. Inmiddels ligt de aanvoer echter flink boven het peil van een jaar geleden. De prijzen liggen gemiddeld vier tot zes procent lager dan in het voorafgaande jaar.

Frankrijk heeft vorig jaar 121.500 ton worteltjes ingevoerd. De helft daarvan was afkomstig uit België en daarnaast kwam er ook ruim 16.000 ton uit Spanje. De Fransen konden op hun beurt bijna 82.000 ton exporteren waarvan ook weer het leeuwendeel naar de noorderburen ging.

Of registreer je om te kunnen reageren.