Akkerbouw

Nieuws 184 x bekeken

Emsland Stärke reduceert energieverbruik met 30 procent

Emlichheim – Aardappelzetmeelconcern Emsland Stärke heeft een omvangrijke en ingrijpende facelift van de fabriek in de hoofdvestiging in Emlichheim afgerond.

Het in 2008 op de rails gezette project resulteert volgens de juni-uitgave van de nieuwsbrief van het concern in een verbetering van zowel de kwaliteit van de productie als de hygiënische omstandigheden alsmede een reductie van het energieverbruik met ruim 30 procent.

Door de nieuwbouw van de zetmeelproductieinstallatie – met een capaciteit voor de behandeling van 5.500 tot 6.000 ton aardappelen per dag – en de pulpontwatering is tevens de geluidsemissie duidelijk beperkt, aldus de nieuwsbrief van de Nedersaksische verwerker.

Of registreer je om te kunnen reageren.