Akkerbouw

Nieuws 254 x bekeken

Breeders Trust geeft telers België uitstel licenties

Brussel – Breeders Trust geeft de Belgische telers een maand uitstel om kwekersrechten te betalen over pootgoed van beschermde aardappelrassen.

Het geld moest vóór 14 juni zijn betaald aan Breeders Trust, dat voor acht handelshuizen kwekersrechten int. ”Maar dat was te kort dag sinds we vorige week een akkoord sloten met de boerenorganisaties over het kwekersrecht over eigen geteeld pootgoed”, zegt directeur Geert Staring. ”Daarom geven we uitstel tot 14 juli.”

De telers moeten daarvóór het kwekersrecht hebben betaald van € 37,50 per ton eigen geteeld pootgoed dat ze dit jaar hebben gepoot van de rassen Asterix, Felsina en Fontane. Ze moeten van de andere monopolierassen vóór 15 juli hebben gemeld hoeveel pootgoed ze dit jaar hebben gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.