Akkerbouw

Nieuws 247 x bekeken

Bestaansrecht spruitcollectief betwijfeld

Mijnsheerenland - Er heerst twijfel over het nut van het voortbestaan van de telersvereniging ‘Spruiten Vooruit’.

Op de ledenvergadering gaf circa de helft van de 21 aanwezige leden aan achter voortzetting van de vereniging te staan. De vereniging telt 64 leden en vertegenwoordigen circa 80 procent van het aantal spruitentelers en de helft van het areaal.

Voorzitter Gilles Klompe van ‘Spruiten Vooruit’ ging aanvankelijk nog voor een volmondig ‘ja’ op de vraag of ‘Spruiten Vooruit’ door moet gaan. Maar leden hebben hun de nodige vragen over de toegevoegde waarde van de telersvereniging.

Zo zijn er twijfels over het nut van de vereniging waarbij nog een aantal grote spelers in de spruitenmarkt als lid ontbreken. “Of ik het initiatief blijf steunen, hangt af van het aantal leden dat overblijft en de kosten van het lidmaatschap”, aldus teler Peter Vijverberg.

Ook Rinco van de Vendel uit Zevenhuizen twijfelt over de toegevoegde waarde van het collectief. “Het initiatief is heel goed geweest, maar de bakens moeten worden verzet. Het collectief zou zich meer moeten inzetten voor het behartigen van de belangen van spruitentelers.”

Het spruitencollectief werd opgericht na het prijstechnisch desastreus verlopen seizoen 2008/2009 om bij te dragen aan een verbetering.Het bestuur beslist deze week of het collectief blijft bestaan. Klompe: “We willen alle leden de kans geven om te reageren”.

Of registreer je om te kunnen reageren.