Akkerbouw

Nieuws 659 x bekeken

Veel insecten in akkerbouwgewassen

Westmaas - Door de zomerse weersomstandigheden komen meer insecten voor dan normaal in akkerbouwgewassen.

Dat meldt DLV Plant. In granen, erwten en bonen, aardappelen, peen en knolselderij is extra controle wenselijk. In zowel tarwe als gerst worden op percelen die niet met insecticide zijn gespoten enorme hoeveelheden luizen aangetroffen. Deze komen vooral onderin het gewas voor, zijn donker van kleur en zitten ook op de stengel.

Op uienpercelen nemen tripspopulaties toe. In aardappelen is wegedoorn- en vuilboomluis aangetroffen, vooral in de onderste bladeren. Zelfs op behandelde percelen komen luizen voor. Ook de Coloradokever komt al voor. Deze gaan nu eitjes afzetten, waaruit nog schadelijker larven komen.

De phytophthoradruk in aardappelen is laag, doordat er weinig sporen in de lucht voorkomen. Bestrijding van valse meeldauw in zaaiuien is door de huidige omstandigheden, met een zeer laag infectierisico, nog niet nodig. Onkruid blijft een probleem in de akkerbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.