Akkerbouw

Nieuws 236 x bekeken

Minder mais geteeld in de VS

Washington - In de VS wordt mogelijk 800.000 hectare mais niet ingezaaid door de regen. Volgens het Franse analysebureau Agritel betekent dat een productiedaling van ongeveer 8 miljoen ton mais.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dat de akkerbouwers in de VS dit voorjaar 37 miljoen hectare mais willen zaaien. Maar het regent zo veel in de teeltgebieden dat het te laat is geworden om mais te zaaien. De meeste akkerbouwers zullen kiezen voor sojabonen, die later gezaaid kunnen worden.

Agritel verwacht dat de maisvoorraad aan het eind van volgend seizoen 2011/2012 naar een historisch laag niveau zal krimpen.

In de laatste oogstprognose van twee weken geleden ging het USDA nog uit van een nationale productie in 2011/2012 van 343 miljoen ton mais. Daarin is geen rekening gehouden met de slechte weersomstandigheden. Dit seizoen oogstte de VS 316 miljoen ton mais.

Of registreer je om te kunnen reageren.