Akkerbouw

Nieuws 219 x bekeken

Minder Duits koolzaad verwacht

Stuttgart – De wederom naar beneden bijgestelde prognose van de totale Duitse koolzaadoogst gaat uit van een hoeveelheid tussen 4,5 en 5,1 miljoen ton.

In dat geval zou Frankrijk, met een geschatte oogst van 5,1 miljoen ton, de grootste koolzaadproducent van de EU worden. Dat meldt de Duitse agrarische website Proplanta. De prognose voor de totale opbrengst in de EU is 19,9 miljoen ton. Er is verwerkingscapaciteit tot een hoeveelheid van 23 miljoen ton. Om deze rendabel in te zetten is dus import nodig. De extra hoeveelheid zou betrokken moeten worden uit Canada, Australië en Oekraïne, mits deze landen voldoende aanbod hebben om aan de groeiende vraag naar koolzaad op de Europese markt te voldoen. De prognose voor de totale wereld koolzaadoogst ligt volgens Proplanta beneden de 59 miljoen ton van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.