Akkerbouw

Nieuws 203 x bekeken

Duitse graanoogstverwachting zakt naar 40,7 miljoen ton

Berlijn – De Duitse graanoogst pakt door de droogte in maart en april 4 miljoen ton kleiner uit dan normaal gesproken had kunnen worden verwacht. Dat schat het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) in zijn nieuwe prognose.

Deze is ten opzichte van vorige maand nogmaals naar beneden bijgesteld. De federatie van landbouwcoöperatieve ondernemingen voorziet nu een volume dat beperkt blijft tot 40,7 miljoen ton, waarvan 22,2 miljoen tarwe. In de aprilprognose ging het DRV nog uit van 44,1 miljoen ton. Vorig jaar werd 44,3 miljoen ton geoogst. Ten opzichte van 2010 levert de graanteelt daarmee 8 procent in. ”De droogte van de afgelopen weken heeft de bestanden met name in de noordoostelijke regio’s nadelig beïnvloed,” aldus de federatie.

In de koolzaadteelt verloopt de vegetatie nog slechter. Het oogstvolume daalt naar verwachting met 1,3 miljoen ton naar 4,4 miljoen ton. Dat komt neer op een minus van 22,6 procent. Ook in deze teelt is vooral het noordoosten de klos, niet alleen door de droogte maar ook door vorst. Dat heeft geleid tot het omploegen van talrijke bestanden, stelt het DRV vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.