Akkerbouw

Nieuws 257 x bekeken

Bayer waarshuwt voor septoria in tarwe

Westmaas - Bayer CropScience waarschuwt voor septoria in tarwe. Volgens de producent van gewasbeschermingsmiddelen is de kans groot dat in onbehandelde tarwe septoria omhoog gaat komen richting het vlagblad.

Bayer CropScience volgt met behulp van zogenoemde septoria-timers het risico op een infectie in tarwe. Dat gebeurt op zeventien locaties verspreid over Nederland. “Zowel in Noord- als in Zuid-Nederland zijn de afgelopen week over meerdere dagen septoria-infectieperiodes geregistreerd. De kans is daarom groot, dat in onbehandelde tarwe septoria nu omhoog gaat komen.”

De tarwe ontwikkelt zich dit seizoen erg snel, constateert adviseur Harm Groeneweg. “De tarwe blijft daarom relatief kort. Daardoor kunnen septoria-infecties in het gewas snel omhoog komen en het vlagblad infecteren. Wanneer we voorkomen dat de afrijpingsperiode ook nog eens wordt verkort door ziekte-stress, heeft dit zeker een gunstig effect op de opbrengst. Gezien de mooie tarweprijzen geven de extra kilo’s al snel een uitstekend rendement.”

Of registreer je om te kunnen reageren.