Akkerbouw

Nieuws 229 x bekeken

Aardappelteler vast in Libanon

Beirut – De familie van aardappelteler en -handelaar Henk Tepper, geboren en getogen in het Groningse Kropswolde en dertig jaar geleden verhuisd naar Canada, vraagt de Nederlandse regering om hulp nu Tepper al vijftig dagen vastzit in een Libanese cel.

Tepper leverde in 2007 een vracht van 3.800 ton aardappelen aan Algerije. Dat ging mis. Het land wilde hiervan 300 ton niet ontvangen. Dat heeft volgens verschillende berichten te maken met documentatieproblemen en ringrot in de aardappelen.

Een rechtszaak was het gevolg. Volgens het weblog van Tepper, bijgehouden door familie, ging hij op 23 maart van dit jaar naar Algerije om zijn pootaardappelareaal aldaar te bekijken. Bij aankomst in het Libanese Beiroet werd hij aangehouden en meteen vast gezet. ”Onder erbarmelijke omstandigheden met 28 lotgenoten.” Algerije vraagt om uitlevering. Ook de Canadese autoriteiten zijn benaderd voor hulp.

Of registreer je om te kunnen reageren.